6.03.2013

Tam Tam Montreal

Tam Tam Montreal este cel mai popular eveniment local fara organizatori sau intrare. Intr-o atmosfera lejera, oameni de toate varstele vin vara in fiecare duminica, cateodata cu miile, pentru a dansa sau bate toba, ori numai pentru a privi si asculta muzica. De la picnic pana la dans, aici, e doar o bataie de bongo.

tam tam montreal
Tam Tam Montreal

O mica istorie a evenimentului: Totul porneste de la un workshop in care se incerca integrarea emigrantilor africani in comunitate. Desi toata povestea incepe in 1979, intr-un jazz-bar, in loc sa se stearga si sa dispara cu timpul, a devenit una dintre cele mai cautate distractii de vara. Transferul de loc e foarte simplu, o data cu venirea verii, muzicienii s-au mutat din bar in parc, la soare si caldura ...si li  s-au alaturat sute de oameni. Chiar si National Geografic, cand povesteste despre "must do" in Montreal, aminteste despre TamTam.

Unde? In parcul Mont Royal, pe Av. du Parc, undeva intre strazile Duluth si Mont-Royal, daca ar fi sa-i facem o sectiune laterala. In jurul statuii de pe Av. du Parc.





Cum ajungem? Cel mai apropiat metrou ar fi Mont-Royal, dupa care o plimbare pe Mont-Royal av. de aproximativ 15 minute, pana la Av du Parc. Autobuze sunt mai multe, 129, 11, 80...

Cand incepe lumea sa se adune? in general dupa 12, dar nu exista ora fixa la picnic si parc.

Prin zona se spune ca la Tam Tam ...BYOD = bring your own drum.



.

1 comment: