9.04.2010

Parcul national Oka, - Quebec - Atractii si destinatii turistice

parc oka
Deschis pe tot parcursul anului, parcul national Oka are multe de oferit. Pornind de la cele 5 locatii de camping, pana la o zi de soare si baie pe o plaja superba de nisip. Mountain bike , canoe, kayac, trasee prin padure, puncte de observatie , hiking, ski fond ( traseul are o lungime de 46 de km), locuri amenajate pentru picnic si gratar...este din ce alege.


Plaja e renumita pentru nisipul fin si panta usoara , si este amenajata si curatata zilnic. Zona pentru inot este supravegheata permanent iar calitatea apei este afisata. Perioada de vara inunda plaja cu amatori de baie si bronz, atmosfera e plina de energie iar voleiul pe plaja e nelipsit. Situat doar la o ora de Montreal, parcul Oka este o destinatie perfecta de weekend.
Ce se poate inchiria la Oka: biciclete, canoe si kayac, echipament pentru windsurf, papuci pentru zapada.

Oka Park Beach - Big Crowd


Mountain biking: In partea de nord a parcului, denumita Le Sommet, se afla un traseu intermediar/expert in lungime de 7,5 km. Incepe cu o urcare pe zona pietroasa si se continua pana la cabana pentru schiori. Coborarea este placuta si rapida. Parcul Oka ofera inca o pista care
merge paralel cu plaja cu o lungime de 5 km, un traseu usor, cu multe piste limitrofe care duc spre plaja sau spre interiorul parcului. Tot spre interiorul parcului traseul se desparte si se poate ajunge la Lac de la Sauvagine, care are o pista care il inconjoara si plaje.



Canoe si Kayak: Zona fluviala cu care se invecineaza parcul este denumita Lac des Deux Montagnes, loc renumit pentru posibilitatea practicarii sporturilor nautice la confluenta fluviului St-Laurent cu raul Ottawa. Pe zona parcului, se poate vasli pe un parcurs de aproximativ 8 km. Dar una din zonele spre care sunt atrasi amatorii de vaslit este spre interiorul golfului, unde se poate observa natura si speciile de pasari. Doua dintre campingurile parcului sunt situate langa plaja si sunt preferate de amatorii de sporturi nautice.



Natura, pasari si trasee: Cel mai vizitat si interesant traseu este cel care duce in mijlocul mlastinii, si nu se opreste odata cu apartitia apei ci se continua pe un podet lung pana in mijlocul ei, unde se afla o zona de observatie. Este zona cea mai bogata in specii de pasari (inregistrate la Parcul Oka sunt circa 187 specii), si ofera peisaje spectaculare pentru amatorii de natura si fotografie. E un traseu usor de 3 km, o plimbare scurta si placuta in inima naturii.


Oka National Park 1


Este o destinatie familiala buna, ofera distractii si relaxare pentru toate varstele, iar pentru cei care nu se dau in vant dupa aglomerari , zgomot si plaja parcul si traseele sale sunt o optiune excelenta. Verdeata, miros de padure, natura, pasari, pescuit, fotografie, plimbare, sport sunt cateva din placerile oferite de Parcul National Oka.

Are o suprafata de 23,7 km patrati si e situat la aproximativ 50 de km de Montreal. Din Montreal se poate ajunge pe autostrada 13 sau 15 nord , pana la 640 care merge direct spre parc. Sau din directia Ottawa , pe autostrada Transcanadiana, de pe care la Hudson trebuie trecut fluviul cu feribotul.

No comments:

Post a Comment