9.14.2010

Mont St Hilaire - Atractii turistice Montreal QC

mont st hilaire
Mont St Hilaire, situat la mai putin de o ora de Montreal, este o destinatie perfecta de weekend, o atractie turistica care nu merita ratata, si una dintre ultimele paduri ramasa intacta de sute de ani in sudul Quebecului.
Parc-rezervatie naturala, este deschis pe tot parcursul anului, dar atrage cel mai mare numar de turisti in timpul toamnei indiene, datorita spectacolului coloristic extraordinar si traseelor in inima padurii aramii de toamna.



Unul din dealurile ce se ridica in zona fluviului Saint-Laurent, in apropiere de raul Richelieu, Muntele St.Hilaire a fost prima data vizitat si documentat de catre Samuel de Champlain in anul 1603, care a explorat regiunea pornind spre Lacul Champlain pe Richelieu. Prima asezare europeana inmont st hilaire zona apare in 1694 , cand domeniul care include si muntele i s-a oferit lui Jean Baptiste Hertel de Rouville, ( care a avut un rol important in lupta pentru teritoriul respectiv pe care colonistii au purtat-o cu nativii Iroquezi).

Regiunea s-a dezvoltat lent, in jurul anului 1850 fiind populata de aproximativ 1500 de persoane. In anul 1844 domeniul a trecut in proprietatea familiei Campbell. Thomas Edmund Campbell a reconstruit barajul vechi de pe lacul Hertel, (construit prima data in 1750), o fabrica de cherestea, si a construit prima scoala din regiune. Tot el a pus bazele turismului local, cu celebra Cafe Campbell, care din pacate a fost distrusa de foc in 1861.In anul 1874 s-a construit Hotelul Iroquez, care a fost faimos si vizitat de rezidentii Montrealului pana in anul 1895 cand a fost distrus intr-un incendiu.



Andrew Hamilton Gault a fost cel care inceput proiectul de transformare amont st hilaire hotel iroques zonei in rezervatie. A cumparat domeniul de la familia Campbell in 1913 si a continuat sa dezvolte regiunea. In anul 1920 , pentru prima data, cei 522 de locuitori ai localitatii Mont-Saint-Hilaire au acces la electricitate. Proiectele lui continua pana dupa 1900, dar Hamilton Gault , un mare iubitor de natura, decide sa transforme muntele intr-un sanctuar al naturii. Opreste orice dezvoltare industriala si prospectarile care amenintau cu distrugerea muntelui. La moartea sa, lasa mostenire domeniul sau care include muntele St Hilaire si Lacul Hertel Universitatii McGill, in speranta ca o asemenea institutie de prestigiu va continua eforturile sale de prezervare a naturii.



mont st hilaire

In anul 1978, muntele St Hilaire si parcul care il inconjoara devin rezervatie naturala recunoscuta de UNESCO, in cadrul programului ``UNESCO Man and the Biosphere`` .
Din anul 2004 , Ministerul mediului din Quebec sustine Universitatea McGill in protejarea zonei recunoaste Muntele St Hilaire ca si rezervatie naturala privata.


mont st hilaire

Pentru pasionatii de mineralogie, la Clubul de mineralogie din Quebec se gasesc exponate cu provenienta Muntele St Hilaire. Este renumit in lume pentru cantitatea si varietatea pietrelor de mina, aflandu-se intre primele 10 locatii din lume bogate in minerale. (340 de tipuri).

mont st hilaire

Pentru pasionatii de fotografie, concursul anual cu tema ``Plant es sauvages et arbres d’ici`` este inca deschis pana la 1 octombrie. Formularul de inscriere aici.


mont st hilaire
Trasee, harta , distractie in aer liber: aici


Tarif : copii- pana la 5 ani - gratuit ; copii- intre 6-17 ani - 2$ ; adult - 5$ ; batrani - 4$.

mont st hilaire
Parcare: in special in sezonul de toamna, parcarile parcului sunt insuficiente, dar in curtile caselor si fermelor vecine se poate parca contra cost.( Anul trecut era 5 $ pe masina.)

Distanta din Montreal: 40-45 km.

No comments:

Post a Comment