10.09.2013

Apartament de inchiriat in Montreal - sau: goana dupa un 4 1/2

Am fost atentionati de prieteni ca preturile apartamentelor din articolul anterior sunt putin ramase in urma. Ca si exemplu, am primit si o lista de apartamente vizitate de acestia in semptembrie 2013. Cu preturi si detalii.

Ce apartament s-a cautat: un 4 1/2 , mare, cu doua dormitoare inchise, cu extra-spatiu de depozitare (storage, locker, in general ceea ce exista in subsolurile blocurilor romanesti), parcare inclusa (sau strada linistita unde se gasesc locuri de parcare) si pet-friendly (in cazul lor pisici).

Ce s-a vizitat:

3250 Forest Hill (CDN), condo, bloc superb, piscina interioara, gym, frigider si aragaz incluse, caldura inclusa, concluzia: super zona, super apartament. Dar din pacate pretul pentru un 4 1/2 prea mare, 1400$, ceea ce i-a facut sa viziteze un 3 1/2 (prea ok totul, locatia foarte buna, la cateva minute de downtown cu masina, si multa verdeata - langa Mont Royal ). Pe 3 1/2  s-a negociat 950 $ (3 1/2 urcau pana la 1200 in functie de dimensiune) . Dar... bloc fara animale permise, asa ca si-au continuat goana dupa apartament.

apartament 4 1/2 pe Rue de Marseille, zona Sherbrooke/Langelier, langa Wall-Mart. pretul: 700$ fara caldura inclusa, fara electrocasnice si fara parcare. apartamentul dragut, curat, cu 2 dormitoare inchise, 2 balcoane, locker, curte privata in spate pentru locatari (8 apt pe scara). Zona: multe blocuri, aproape de metrou (5 minute pe jos), curata dar foarte aglomerata. Concluzia lor: apartament mic, ok pentru primul an, cand nu aveau multe obiecte si in mod special masina. Pozitia ar fi pus probleme cu parcarea, se putea gasi in zona dar cu o doza de insecuritate.

4 1/2  Anjou, duplex, chiria 670$, nimic inclus. Fara probleme cu parcarea, zona aerisita, securitara, Galeries d'Anjou/Jarry. Acces in curte de pe terasa din spate, balcon in fata , interfon. Foarte mic, un living moderat , 2 dormitoare "minuscule", o baie de 2 m patrati, bucataria mica (exclus masa de 6 persoane). Au decis sa continue cautarea, si langa duplexul respectiv au gasit  un bloc mic, curat , cu afisul "a louer, 4 1/2" pe usa de la intrare. Au sunat , au fost primiti sa vada apartamentul....

4 1/2, vecin cu duplexul de mai sus, chiria 700$ cu caldura inclusa.  Apartamentul frumos, mare, curat si renovat, gresie si parchet, 2 balcoane, bucatarie mare cu mobila frumoasa, fara probleme cu animalele... aproape perfect: dar...era disponibil doar peste o luna... asa ca au trecut mai departe.

4 1/2, Anjou, Av. Baudriere, (Galeries d'Anjou/Jarry). 700$ nimic inclus exceptand apa calda. Apartamentul foarte frumos, cu living si dormitoare foarte mari, bucatarie mare, renovat, blocul foarte curat, locker, 2 balcoane, zona aerisita (desi de blocuri), parcarea nu parea o problema. Aproape perfect... dar pana la urma prietenii nostrii au inchiriat un 5 1/2, in cu totul alta zona, si au terminat cu cautatul apartamentelor.


Ce au mai vizitat:     3 1/2 , zona Belanger(Anjou), 600$
            4 1/2,  Anjou, beton, 900$
            4 1/2,  Saint-Leonard, duplex, 800$
            5 1/2,  Saint-Leonard, duplex, 900$
            4 1/2,  Cote des Neiges, 600-800$
            3 1/2,  Plateau Mont Royal, 800$

... in amintirea primului lor an de Canada, au vizitat  un demisol de duplex, in Saint-Leonard, 3 1/2, 550$, totul inclus, zona frumoasa si cu proprietari niste batranei italieni simpatici.

Am vrut sa va spun povestea lor pentru ca este reala, recenta si este o experienta personala. Daca vreti sa ne impartasiti experientele voastre legate de cautarea unui apartament, nu ezitati sa ne scrieti la adresa voronius62@yahoo.com.

.

1 comment:

  1. Buna ziua din Bucuresti,Romania.Ma numesc Savu Cristina si am 34 ani -va rog frumos sa nu ma considerati nebuna dar avem un prieten de familie de care nu mai stim nimic din 1994 .atunci a venit ultima oara in Romania dupa ce ulterior , se stabilise din 1991 in QUEBEC .Nu stiu ce s-a intamplat , nu am nici un punct de pornire , nici o adresa de a lui de acolo -doar o vedere in care ne scrie ca e bine si nu apare nici o adresa .Aveti vreo idee, vreun site unde il pot gasi ?Mi-am facut curaj in sfarsit sa incerc sa il caut pt ca mi-e frica de ce as putea afla -adica ,e posibil nici s anu ma traiasca sau sa se fi mutat din oras sau .....sau........ -sint multe variante dar un lucru e sigur -trb sa aflu ceva de el .Ma poate ajuta cineva?Va multumesc si astept un raspuns .O zi buna

    ReplyDelete