6.14.2010

..in Montreal




montreal


Telecomunicatii.

Furnizorii cei mai importanti de servicii telefonice in Montreal sunt :Bell, Rogers si Videotron.

In Insula Montreal se foloseste prefixul 514. Orasul Laval, zona de nord, de sud (North and South Shore), Lanadudiere,Monteregie si orasele din est folosesc prefixul 450. O parte din convorbirile 514-450 sunt locale ( cu Laval si Longueuil).

O convorbire locala de la un telefon public costa 50 de centi.

514 este folosit si in Ile Bizard, Ile Perrot, Ile Notre Dame.

Internet.

Bell, Rogers si Videotron sunt intre marii furnizori. Se poate achizitiona internet si de la companii care nu au asa o reclama agresiva, aici il dau exemplu pe teksavvy. Preturile , in functie de companie , incep de la 30$ pe luna pentru internet-high-speed.


Transport

Aerian.
Aeroportul International Pierre Elliott Trudeau deserveste toate zborurile inspre si din Montreal. Localnicii il mai numesc aeroportul Dorval. Este situal la aprovimativ 20 de km de centrul orasului(downtown, centreville). Pretul unei curse cu taxiul din centru pana la aeroport e de in medie 40 $.
Exista si o linie de autobuz, non-stop, care face legatura intre aeroport si statia centrala de metrou, Berry-UQAM, la pretul de 7$. Ruta e 747, iar autobuzele sunt echipate special cu zona pentru bagaje mari.

Autobuz,Metrou.
Regia locala de transport din Montreal, STM,e cea care se ocupa de acest tip de tranzit local. Au un website remarcabil, cu optiuni de planificare a calatoriilor detaliate.

Feroviar.
De transportul feroviar in Montreal se ocupa societatea Viarail, iar gara centrala e situata la intersectia strazilor Berry si de Maisonneuve. Tot acolo se afla statia centrala pentru transportul intercity cu autobuzul.

.

No comments:

Post a Comment